20 Aralık 2013 Cuma

Tava Böreği

Oldum olası kolay ve lezzetli şeyleri sevmişimdir. Hele ki evde yemek yoksa, işten de yorgun geldiysem yapılacak kolay tariflerle kendimi mutlu ederim. Geçenlerde bu böreğin patateslisini yapmıştım. Ama itiraf etmeliyim ki eşim de bende patateslisini daha çok beğendik. Zaten yapılışı ve pişirme şekli aynı. İç harcının patatesli hazırlanışını da ekliyorum. 

Malzemeler: 3 adet yufka, geniş ağızlı bir tava, bide tavanın kapağı :)
İçine sürmek için
  • 1 çay bardağı süt , 
  • yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yumurta,
  • 3-4 kaşık yoğurt (Hepsini bi kapta karıştırıyoruz.)


  1. Peynirli iç harcı için; 200-250 gr lor, 7-8 dal ince doğranmış maydanoz (Tuzu peynire göre  ayarlarsınız ve peyniriniz yağsızsa da harcın içine yağ ilave edebilirsiniz.)
  2. Patatesli iç harç için; 4-5 adet haşlanmış patates, 1 kuru soğan, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ , tuz, karabiber, pul biber. ( Yağladığımız tavada zar şeklinde doğranan soğanları kavuruyoruz. Sonra haşlanan patatesleri küçük küçük doğrayarak soğanlarla kavurmaya devam ediyoruz. Pişmeye yakın baharatlarını atıyoruz..)


Yufkaları yarım daire olacak şekilde kesiyoruz. Arasına sürülecek olan sütlü-yoğurtlu malzemeyle katları önce yağlıyoruz, daha sonra dairelerin geniş kısmına peynirli ya da patatesli harcı uzunca yayıyoruz. Kenarları içe kıvırıp rulolar yapıyoruz. Çarşaf Böreği gibi tavaya ruloları tek tek sarıyoruz. İşlem bittikten sonra aralara sürelen malzemenin geri kalanını (bir çay bardağı kadar) böreklerin üzerinden döküyoruz. Ağzı kapalı bir şekilde, kısık ateşte 2 tarafını çevirerek 20-30 dk pişiriyoruz. (Rulo yapmadan, yufkaları parçalayarak da yapılır ama içindekiler yerken dökülmesin diye bu şekilde yapmayı tercih ettim. )

Afiyet olsun. :) Hazır haftasonu da gelmişken güzel bir kahvaltıya eşlik eder belki böreğim :) 
Mutlu haftasonları :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder